18.06.2019

Perille asti -kokeilut vuonna 2019

Perille asti -hankkeen Jätkäsaaren kokeilut vuodelle 2019 julkistettiin huhtikuussa. Tänä vuonna Jätkäsaaressa kokeillaan uudenlaisia harrastus- ja pelikyytejä, kuormapyörien yhteiskäyttöä, kevyttä lähilogistiikkaa ja älykästä suojatietä.

Jätkäsaari on uusien liikkumisratkaisujen kokeilualue ja älyliikenteen näyteikkuna maailmalle. Tänä vuonna Jätkäsaaressa nähdään neljä uutta liikenteen ja liikkumisen palvelua tai ratkaisua, joita kokeillaan oikeassa kaupunkiympäristössä asukkaiden kanssa. Forum Virium Helsinki ja Perille asti -hanke hakivat tammi-maaliskuussa nopeita kokeiluja Jätkäsaareen avoimella tarjouskilpailulla. Tavoitteena oli löytää kokeiltavaksi uusia ja innovatiivisia ratkaisuja, jotka helpottavat asukkaiden liikkumista.

 

Kokeiluhaun sisältö määriteltiin yhdessä asukkaiden, suunnittelijoiden ja yritysten kanssa. Liikkumisen tarpeita, kehittämiskohteista ja kipupisteitä selvitettiin neljässä avoimessa yhteiskehittämistyöpajassa ja asukkaille suunnatulla verkkokyselyllä. Yhteiskehittämisen perusteella yrityksiltä haettiin kokeiluja, jotka tarjoaisivat käytännön ratkaisuja Jätkäsaaren asukkaiden liikkumisen haasteisiin tai vähentäisivät ruuhkia, päästöjä tai muita liikenteen haittavaikutuksia. 

 

Toteutukseen valittiin neljä kokeilua. Tällä sivustolla voit tutustua kokeiluihin ja lukea, miten niihin pääsee mukaan.