Apteekkituotteiden dronekuljetukset

Apteekkituotteiden dronekuljetukset

Helsingissä testataan elokuun lopulla uudenlaista tapaa kuljettaa apteekkituotteita asiakkaille. Viikon mittaisessa kokeilussa Lauttasaaressa sijaitsevan Lauttiksen Apteekin tuotteita lennätetään dronella Jätkäsaareen.

Tiistaina 24.8. käynnistyy kokeilu, jossa testataan apteekkituotteiden dronekuljetuksia Jätkäsaareen. Lennot toteutetaan 24.-28.8.2021 klo 10-17 välisenä aikana (torstai 26.8. on huoltopäivä).

 

Tilaukset tehdään Lauttiksen apteekin e-apteekkari-palvelussa. Tilatut tuotteet lennätetään dronella Lauttasaaresta Jätkäsaaren Saukontorille, josta asiakas voi noutaa tilaukset. Kokeilussa ei kuljeteta lääkkeitä, vaan muita apteekkituotteita.

 

Lennot toteuttavat dronekuljetusten ammattilaiset Third Space Automation Oy, FutureSky Oy ja Flyby Guys Oy. Lentojen turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Kokeilua varten on haettu lainsäädännön ja viranomaisten vaatimat luvat ja vakuutukset.

 

Kokeilussa kysytään asukkaiden havaintoja ja näkemyksiä Jätkäsaaren kokeilusta sekä dronekuljetuksista yleisemmin. Vastaamalla kyselyyn varmistat, että palaute käsitellään. Vastaaminen vie muutaman minuutin. Pääset kyselyyn tästä linkistä.

 

Kokeilu on osa Jätkäsaari Mobility Lab -hanketta.

 

 

Lisätietoja

 

 

Lisätietoja löydät Forum Virium Helsingin verkkosivuilta.

 

Matias Oikari
Projektisuunnittelija, Forum Virium Helsinki
puh. +358 40 664 8877
matias.oikari(at)forumvirium.fi

 

Näin pääset kokeilemaan:

1

Tilaa tuote Lauttiksen Apteekin e-apteekkari-palvelusta, ja valitse kuljetus dronella.

2

Saat palvelusta ohjeet tuotteiden noutamiseksi Jätkäsaaren Saukontorilta.

3

Vastaa kokeilun asukaskyselyyn. Voit vastata, vaikka et olisi itse tilannut tuotteita Lauttiksen Apteekista.

Takaisin kokeluihin