Trombia Free -robottilakaisukone

Trombia Free -robottilakaisukone

Helsingin Jätkäsaaressa voi 19.4. alkaen nähdä työn touhussa automatisoidun Trombia Free -lakaisukoneen.

Kokeilussa testataan tapoja puhdistaa asuinalueen kadut mahdollisimman vähän asukkaiden arkea haitaten ja päästöttömästi Helsingin Jätkäsaaren Välimerenkadulla.

 

Helsingin Jätkäsaaressa voi 19.4. alkaen nähdä työn touhussa automatisoidun Trombia Free -lakaisukoneen, jonka soveltuvuutta ilta- ja yöaikaiseen puhdistukseen kokeillaan osana Jätkäsaari Mobility Lab -hanketta.

 

Trombia Free on Suomessa kehitetty, maailman ensimmäinen täysitehoinen, sähköinen ja autonominen lakaisukone. Se kuluttaa vain 15 % siitä energiasta, mitä perinteiset imulakaisukoneet, eikä se aiheuta puhdistustilanteessa päästöjä. Vettä uudenlainen lakaisukone kuluttaa vain murto-osan perinteisiin puhdistusmenetelmiin verrattuna. 

 

Autonominen kadunlakaisukone Jätkäsaaressa:

  • Lakaisukone työskentelee arki-iltoina 19.–27.4. Välimerenkadulla Jätkäsaaressa ja Baanan pyörätiellä Helsingissä. Työskentelyajat vaihtelevat päivittäin. 
  • Pilotin aikana testataan erityisesti puhdistuksen melutasoa, puhdistustehokkuutta sekä autonomisen lakaisuajoneuvon toimintaa, hyötyjä ja rajoitteita katuolosuhteissa. 
  • Kone havaitsee esimerkiksi eteen tulevan jalankulkijan ja pysähtyy. Kaupunkipilotissa koneen kanssa kulkee lisäksi aina ohjaaja turvallisuuden varmistamiseksi.

Näin pääset kokeilemaan:

1

Kokemuksia ja havaintoja voi kertoa lyhyessä verkkokyselyssä. Voit vastata kyselyyn täällä: https://fvh.io/trombia-kysely

2

Palautetta ja kommentteja voi lähettää myös suoraan Jätkäsaari Mobility Lab -hankkeen projektipäällikkö Janne Rinteelle ([email protected]). 

3
Takaisin kokeluihin