TerrainSense - pyöräväylien kuntokartoitus

TerrainSense

Osallistu pyöräväylien kuntokartoituskokeiluun!

Jätkäsaaressa testataan TerrainSense -palvelua, jolla mitataan polkupyöräväylien kuntoa. Pyöräteistä kerätään tietoa polkupyöriin kiinnitettävillä sensoreilla, jotka reagoivat tien epätasaisuuksiin. Lisäksi asukkaat voivat kommentoida pyöräteiden kuntoa karttapalvelussa. TerrainSensen kautta kerätty tieto viedään suunnittelijoiden ja ylläpidosta vastaavien asiantuntijoiden käyttöön. 

 

Väylien sensorimittauksia on tehty Jätkäsaaressa, Ruoholahdessa ja Baanalla kuluneen kevään aikana.

 

Nyt Forum Virium Helsinki etsii vapaaehtoisia asukkaita kommentoimaan pyöräväylien kuntoa TerrainSensen palvelussa. Etsimme testikäyttäjiksi ensisijaisesti pyöräileviä jätkäsaarelaisia, mutta myös muut alueella pyöräilevät voivat ilmoittautua mukaan.

 

Kokeilun tavoitteena on arvioida sensorimittausten ja asukaspalautteen yhtäläisyyksiä ja eroja. Kokeilussa testataan samalla laadullisen palautteen jättämistä TerrainSensen kautta ja palautteeseen vastaamista.

 

Kokeilu toteutetaan 10.5.-17.5.. Osallistujat jättävät kommentteja Länsisataman pyöräväylien kunnosta TerrainSensen kartalle. Kommentteja voi jättää yhden tai useamman. Kommentin jättäminen onnistuu paikan päällä pyöräillessä tai omalta kotisohvalta. Lopussa osallistujilta toivotaan vastaamista lyhyeen käyttäjäkyselyyn. 

 

Ilmoittautuminen testiryhmään on avoinna ma 10.5. klo 12.00  asti. Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta: https://forumvirium.fi/terrainsense-ilmoittautuminen/.

 

Mukaan mahtuu kymmenen nopeinta ilmoittautunutta.

 

Kokeilun ensisijainen tavoite on kuntomittausmenetelmän ja -järjestelmän testaus. Rajatussa kokeilussa ei pyritä kattavaan kuntokartoitukseen. Kerätty palaute välitetään tiedoksi Helsingin kaupungin kunnossapitoon, mutta kokeilun puitteissa ei ole suoriteta varsinaisia parannustoimenpiteitä. 

 

Lisätietoja

Matias Oikari
Projektisuunnittelija, Forum Virium Helsinki
puh. +358 40 664 8877
matias.oikari(at)forumvirium.fi

 

Näin pääset kokeilemaan:

1

Ilmoittaudu mukaan kokeiluun tämän linkin kautta.

2

Saat ohjeet kokeiluun 10.5.2021. Voit kommentoida pyöräväyliä TerrainSensen kartalle.

3

Vastaa lyhyeen loppukyselyyn, jonka täyttäminen vie korkeintaan muutaman minuutin.

Takaisin kokeluihin